Tess Maidman
Tess Maidman Binnenland 14 sep 2015

Varen in een bubbelbad door de grachten

Met een bubbelbad door de Amsterdamse grachten varen, mag dat?

Voorlopig nog niet, want de rechter besloot donderdag dat een eerder verleende vergunning opnieuw tegen het licht gehouden moet worden. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) had bezwaar gemaakt tegen de komst van de zogenoemde HotTug.

Onenigheid

In wereldsteden als Rotterdam, Londen en Zürich dobbert de HotTug, een drijvend bubbelbad, al jaren in het water. Maar in Amsterdam is er slepende onenigheid over de boot.

„Het is gewoon vervelend allemaal”, zegt Frank de Bruijn, bedenker van de HotTug. „We zijn nu meer dan twee jaar bezig met deze zaak. We willen alleen mensen amuseren, maar dat wordt ons lastig gemaakt door de VVAB.”

Niet amusant

Want de vereniging vindt de varende bubbelbadkuip helemaal niet amusant. „De HotTugs, evenals rijdende en varende bierfietsen, passen niet bij onze monumentale binnenstad met haar beschermde stadsgezicht en werelderfgoed en staan haaks op de inspanningen om de balans en leefbaarheid te herstellen en te verbeteren.”

Lees ook: Blinde hond overleeft val door bubbelbad

Drie maanden

De VVAB spande eerder tevergeefs een proces aan tegen de bierfiets. Binnen drie maanden moet de gemeente beslissen of het bubbelbad wel of niet door de grachten mag varen.

Bierwaterfiets

In de tussentijd komt er wellicht een nieuw probleem bij voor de VVAB: de bierwaterfiets. „Eind van de zomer beslist de gemeente of er een vergunning komt voor de varende bierfiets”, aldus een woordvoerder van stadsdeel Centrum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Varen in een bubbelbad door de grachten
Sluiten