Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 21 sep 2015 / 16:00 uur

Vader Márcia en Gláucio mag voorlopig blijven

De vader van Márcia en Gláucio mag voorlopig in Nederland blijven. Begin deze maand was er sprake van uitzetting van Luciano Tiago mits zijn medische toestand dit toelaat. Dat blijkt nu niet het geval.

Lees ook: Angolese Márcia moet na vijftien jaar Nederland uit

Wegens slechte gezondheid ontkwam de Angolees eerder al aan een uitzetting. Toen oordeelde een arts dat hij niet fit genoeg was om te vliegen. Volgens de advocaten van Tiago, mag hij nu uiterlijk een half jaar worden behandeld. Daarna zal hij toch echt terug moeten naar Afrika.

Verblijfsvergunning

Het gezin kwam in opspraak nadat de 13-jarige Gláucio en de 18-jarige Márcia samen met hun moeder in Nederland mochten blijven. De vader moet wel weg. Hij wordt als voormalig militair verdacht van oorlogsmisdaden en daarom krijgt hij geen verblijfsvergunning.

Nederland

Ondanks een eerdere afwijzing van een verblijfsvergunning is het gezin nooit vertrokken. Inmiddels wonen zij al vijftien jaar in Nederland. Een aantal jaren verbleven zij in een asielzoekerscentrum in ‘s-Gravendeel.

Lees ook: Marcia en Gláucio mogen in Nederland blijven

De moeder en haar kinderen mogen blijven, maar wachten nog op een definitieve verlening van de verblijfsstatus die is toegezegd door staatssecretaris Klaas Dijkhoff.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader Márcia en Gláucio mag voorlopig blijven
Sluiten