Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 15 sep 2015 / 12:15 uur

Twee Amsterdamse zaken in koffie top 5

Amsterdam is met twee ondernemingen die koffie schenken goed vertegenwoordigd bij de eerste vijf in de ranglijst van de Misset Horeca Koffie Top 100.

Innovatief

Restaurant Palladium, nabij het Leidseplein, heeft beslag weten te leggen op de tweede plaats. Volgens de jury heeft het restaurant dat te danken aan veelzijdigheid, kwaliteit van een zeer hoog niveau en innovativiteit.

Lees ook: Koffie verkeerd niet goed voor de gezondheid

Als voorbeeld van die innovativiteit noemt de jury de ‘Blossom’: een hypermodern filterapparaat dat ontworpen is door Jeremy Kuempel (oud-werknemer bij Apple en Tesla). Het apparaat is mogelijk een primeur in Amsterdam en misschien wel in heel Nederland.

Aussie

Drovers Dog in Oud Zuid heeft met een vijfde plaats ook niet onverdienstelijk gepresteerd. In de espressobar kun je koffie drinken zoals ze dat ‘down under’ doen. De eigenaar is namelijk Australisch en heeft die koffiecultuur meegenomen naar Amsterdam. De ‘long black’ is daar een voorbeeld van: espresso op heet water, andersom dan normaal dus.

Publieksprijs

Ook espressobar Doppio uit Amsterdam is in de prijzen gevallen. Zij sleepten de publieksprijs in de wacht na een enorme eindspurt in de laatste twee weken dat mensen mochten stemmen.

Met behulp van een iPad, kortingen en veel jonge bezoekers, vooral studenten, wist de espressobar de publieksprijs voor de tweede keer te winnen. In totaal zijn er ruim 7500 stemmen uitgebracht op Doppio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee Amsterdamse zaken in koffie top 5
Sluiten