Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 3 sep 2015

Studenten op tindertraining voor perfecte profiel

Het swipen op Tinder gebeurt dagelijks op miljoenen smartphones. De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzocht het gebruik van de app en presenteert maandag 14 september het ‘perfecte tinderprofiel’.

Alleen al in Nederland telt de dateapp 1,5 miljoen gebruikers. Gebruikers swipen naar links als ze niet geïnteresseerd zijn en naar rechts als de persoon van het andere geslacht wel door de vleeskeuring komt.

Academisch perspectief

Het gebruik van de app is onderzocht door Janelle Ward, docente Media en Communicatie aan de Erasmus Universiteit. Ze keek vanuit academisch perspectief naar hoe de app-gebruikers zich presenteren.

Lees ook: ‘s Werelds oudste wombat zoekt liefde op Tinder

Tijdens interviews met Nederlandse tindergebruikers kwam Ward er achter hoe mensen hun profiel aanmaken en een persoon goedkeuren. In de lezing, die om 19.30 uur begint in het paviljoen, legt de docente uit waarom er nu naar links of rechts wordt geswiped en welke keuzes er worden gemaakt bij het aanmaken van een profiel. Er is al verschil tussen gebruikers die opzoek zijn naar een relatie of naar iemand voor een nacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Studenten op tindertraining voor perfecte profiel
Sluiten