Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 2 sep 2015 / 13:20 uur

Stadspas Amsterdam gaat digitaal

De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe stadspas in het leven geroepen. Voorheen was de stadspas een onhandig systeem dat werkte met papieren bonnen, nu is er overgestapt op een digitale versie.

Werkwijze

De voorganger van de digitale stadspas, de papieren stadspas, was sterk verouderd. Daarom heeft de gemeente Amsterdam ervoor gekozen om over te stappen op een nieuwe en slimmere stadspas, een mijlpaal naar eigen zeggen. Voortaan zijn alle aanbiedingen en kortingen automatisch geladen op de pas. De digitale versie van de pas zorgt er ook voor dat de gemeente de armoede in Amsterdam beter kan monitoren. Op den duur kan er dan beter ingespeeld worden op de behoeftes van de stadspashouders.

Voordeel

Met de stadspas verkrijgen Amsterdammers met een laag inkomen allerlei financiële voordelen bij het ondernemen van activiteiten of het aanschaffen van producten. Met de stadspas tracht de gemeente Amsterdam mensen die het minder breed hebben een hart onder de riem te steken en gelijkere kansen te bieden.

Lees ook: Veel ARM-sterdammers in hoofdstad

Mogelijkheden

De mogelijkheden met de stadspas zijn legio, vooral op het gebied van cultuur, sport en recreatie. Zo kun je goedkoop zwemmen bij vijf verschillende zwembaden in Amsterdam, gratis naar de bioscoop of shoppen bij Wereldwinkel Amsterdam met 10 procent korting. Alle mogelijkheden kun je vinden in de ‘Krant Amsterdam’.

Meer passen

Volgens de gemeente Amsterdam is er met de invoer van de digitale stadspas ook een nieuwe selectie gemaakt van mensen die er recht op hebben. Voorheen waren dit 169.590 personen en na de nieuwe selectie zijn daar 11.098 personen bijgekomen waardoor het totaal nu uitkomt op 179.688. De gemeente Amsterdam verwacht dat er na de verstrekking in Landsmeer ruim 180.000 stadspassen zullen zijn. De cijfers vanaf 2010 laten een schommelende lijn zien in het aantal stadspassen die per jaar verstrekt werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stadspas Amsterdam gaat digitaal
Sluiten