Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 24 sep 2015 / 10:00 uur

Stadsdeelvoorzitter vangt jonge vluchtelingen op

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West heeft vier jonge Syrische vluchtelingen thuis opgevangen. Dit omdat de moeder van de kinderen moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Ziekenhuis

In de Telegraaf vertelt Baâdoud (PvdA) dat hij tijdens een bezoek aan Sportcentrum Caland, waar tot voor kort ongeveer 350 vluchtelingen verbleven, vier kinderen tegenkwam. ,,Vrijwilligers vertelden mij aan het eind van de bijeenkomst dat een van de vrouwen nog diezelfde nacht in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Het ging om een moeder van vier kinderen. Ik ben zelf ook een vader van vier, dus wat doe je dan? Voor mijn vrouw was het geen probleem om ze onder te brengen. Toen zijn ze meegegaan naar huis.’’

Lees ook: Honderden willen gastgezin zijn voor vluchteling

Arabisch

De stadsdeelvoorzitter heeft toegezegd de kinderen onderdak te bieden zolang het nodig is en het helpt daarbij dat Baâdoud Arabisch spreekt. ,,In ons gezin spreken we ook Arabisch, dus we konden de kinderen geruststellen. Ze vieren vandaag in ieder geval het offerfeest met ons mee, zo lang hun moeder nodig heeft om te herstellen, blijven ze hier. We wonen ruim, en hebben kinderen in dezelfde leeftijd. Dus waarom niet?’’

Overgeplaatst

De vluchtelingen verblijven inmiddels niet meer in Sportcentrum Caland. Zij zijn naar een pand aan de Flierbosdreef in Zuidoost gebracht en een deel van de groep wordt in de oude Havenstraatgevangenis in Zuid opgevangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stadsdeelvoorzitter vangt jonge vluchtelingen op
Sluiten