Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 14 sep 2015 / 13:47 uur

Smikkelen en smullen in Groothandelsgebouw

Het Rotterdamse culinaire seizoen wordt dit jaar afgetrapt in het Groothandelsgebouw. In het hart van de stad zullen op 3 en 4 oktober de meeste bekende, Rotterdamse chefkoks hun kunsten vertonen.

Lees ook: Man overlijdt na eten eigen courgette

Eetfeest

De eerste editie van het eetfeest vond plaats op het dak van de Hofbogen, vorig jaar was Katendrecht de locatie. ,,De ingrediënten van foodfestival Rauwkost zijn simpel: neem de meest aansprekende Rotterdamse chefs van dit moment, laat ze hun signature dishes bereiden en serveer ze op een unieke en rauwe locatie aan een publiek dat van goed eten houdt,” stelt de organisatie op hun site.

Kennis en kunde

Op Rauwkost is het mogelijk de duurste gerechten tegen gereduceerd tarief te proeven. ,,De chefs bereiden deze kleine gerechten zelf, in geïmproviseerde open keukens, te midden van het publiek. De gerechtjes kosten tussen de 3 euro en 7,50 euro. Met slechts een kwart van de mogelijkheden moeten de chefs hun werk doen. Ze moeten het echt hebben van hun kennis en kunde”, zegt Tijmen Meijer tegen De Buik van Rotterdam.

Lees ook: Onbaatzuchtige migrant geeft daklozen te eten

Wie er acte de présence geven? Onder andere Robbert van Gammeren van restaurant Fritschy, Gert Blom van Amarone, Rolph Hensens van HMB Restaurant en Micheal Schook van de Matroos en het meisje.

Reageer op artikel:
Smikkelen en smullen in Groothandelsgebouw
Sluiten