Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 28 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Rotterdamse trekpleister viert eerste verjaardag

De Markthal is binnen een jaar al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De hal heeft niet voor niets al meer dan 8 miljoen bezoekers getrokken sinds de opening op 1 oktober vorig jaar.

Door de unieke architectuur en het grootste kunstwerk van Nederland op het plafond, lopen er wekelijks ruim 150.000 mensen de Markthal binnen. „Dat de Markthal binnen één jaar zo’n belangrijke plek in zou nemen in de Rotterdamse binnenstad, hadden wij niet verwacht. Dat is een gezamenlijke prestatie van alle betrokkenen, iets om bijzonder trots op te zijn”, vindt Maarten van Lier, directeur van de Markthal.

Cijfers

Het Rotterdamse pareltje telt meer dan 65 ondernemers die alle units zeven dagen per week draaiende houden. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas en Kerstmis.

Lees ook: Dubai krijgt broertje van Rotterdamse Markthal

De Markthal lijkt inmiddels een versmarkt te zijn met 96 versunits erin. Alle kraampjes hebben weer hun eigen keuken, cultuur en ondernemers.

Verjaardagsfeest

Om het jubileum te vieren, wordt er van 1 tot en met 4 oktober feest gevierd. Natuurlijk is er taart, op donderdagmiddag om 16.00 uur. De eerste bezoeker van het tweede jaar komt op diezelfde middag binnen. Het thema: ‘Een jaar lang lekker vers’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse trekpleister viert eerste verjaardag
Sluiten