Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 4 sep 2015 / 14:30 uur

Rotterdamse barbier over do’s en dont’s gezichtshaar

Baarden, je hebt ze in alle vormen, maten en kleuren en een ding is zeker: het draait om meer dan alleen het laten groeien van haar. Morgen wordt de lichaamsbeharing in het mannelijke gezicht in het zonnetje gezet op de dag van de baard. Metro vraagt de Rotterdamse barbier Hans Nieuwesteeg naar de do’s en dont’s.

Lees ook: Baard langer? Jurkje kopen? App geeft advies

Baardzeep

„Ten eerste is een goede baardzeep heel belangrijk”, benadrukt de barbier van de Rotterdamse New York Barbershop, die zich in Hotel New York vestigt. „Als je dat niet doet word je baard veel te droog. Als je het echt goed wilt doen, dan moet je ook baardbalm of baardolie gebruiken.”

Ga voor lang

Niet overal groeit een baard even veel en even hard. Nieuwesteeg heeft advies: „Als je erg veel last hebt van kale plekken dan raad ik aan om je baard wat langer te laten groeien. Dan groeit het er zo overheen en is het probleem opgelost.”

Net als je haar

Een barbershop bestaat niet voor niets. Volgens Nieuwesteeg is het belangrijk je baard vaak te laten knippen. „Het is ongeveer hetzelfde als met je haar. Iedere vier á vijf weken moet je het even knippen. Het belangrijkste voor een goede baard is verzorging. Je moet het zo zien: je kamt je haar toch ook iedere dag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse barbier over do’s en dont’s gezichtshaar
Sluiten