Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 sep 2015 / 08:10 uur

Prostituees Wallen in VS in cel gegooid om beroep

Twee Amsterdamse prostituees zijn in de Verenigde Staten een nacht in de cel gegooid omdat ze bij de douane eerlijk waren over hun beroep. Ze gingen naar Los Angeles voor een vakantie.

Lees ook: Prostituees op de Wallen de straat op

„We willen jullie soort mensen hier niet hebben”, werd hun toegebeten door douaniers schrijft De Telegraaf. „Ze zijn vernederd en behandeld als criminelen. En dat terwijl ze gewoon met hun partners kwamen om tien dagen vakantie te vieren in Amerika”, licht hun advocaat Richard Bouwman toe.

Legaal beroep

„Ze hadden al hun papieren op orde en waren zeker niet van plan om prostitutie te bedrijven in Amerika. Het kan toch niet zo zijn dat iemand met een legaal beroep in Nederland op zo’n manier wordt behandeld in Amerika?”

Eén van de betrokken prostituees is naar eigen zeggen getraumatiseerd geraakt door de inhumane behandeling op de Amerikaanse luchthaven en in de gevangenis.

Brief aan Koenders

Proud, de belangenvereniging voor sekswerkers, heeft een brief geschreven aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken waarin hem gevraagd wordt opheldering te eisen bij zijn Amerikaanse ambtgenoot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prostituees Wallen in VS in cel gegooid om beroep
Sluiten