Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 11 sep 2015 / 13:52 uur

Oproep: lever je konijnenkeutels in

Natuurhistorisch Museum Rotterdam zoekt allerlei soorten konijnenkeutels. Keutels van parkkonijnen, stadskonijnen, duinkonijnen en noem maar op. Voor het Weekend van de Wetenschap heeft het museum keutels nodig zodat gasten deze door een microscoop kunnen bekijken.

Lees ook: Angorakonijn Wally heeft duizenden Instagram-volgers

Op zaterdag 3 oktober worden de konijnenkeutels gepresenteerd. Nieuwsgierigen kunnen kijken wat er in en op de keutels leeft. „Je ziet een verschil tussen de keutels uit bijvoorbeeld het havengebied en de keutels gevonden in het bos. We hopen heel veel verschillende keutels te ontvangen”, vertelt Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum.

Keutels kijken

Keutels kunnen op zaterdag 19 en zondag 20 september ingeleverd worden bij het museum. Belangrijk is dat de keutels dagvers zijn en je er bij vermeld waar je ze vandaan hebt. Twee weken later kun je de keutels onder een microscoop bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oproep: lever je konijnenkeutels in
Sluiten