Metro
Metro Binnenland 15 sep 2015 / 14:32 uur

Onderzoeksraad onderzoekt leidingbreuk bij VUmc niet

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat geen onderzoek doen naar de vorige week dinsdag gesprongen waterleiding in Amsterdam Zuid en de gevolgen daarvan voor het VUmc. De raad ziet hiervoor geen aanleiding en meerwaarde.

Lees ook: Schade VUmc tientallen miljoenen

Ook onderzoekt het niet hoe de leiding van het VUmc deze crisis heeft aangepakt. In opdracht van de gemeente loopt er momenteel wel een onderzoek van verzekeringsmaatschappij VGA naar de oorzaak van de gesprongen waterleiding en wie verantwoordelijk kan zijn. De schade voor het ziekenhuis loopt in de tientallen miljoenen.

VUmc verkast

Het VUmc hoopt volgende week de deuren weer te kunnen openen. Personeel is momenteel aan het werk in andere ziekenhuizen. Zo opent woensdag in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Oost een speciale VUmc-afdeling met twee operatiekamers en 36 bedden.

Door de wateroverlast moest het VUmc meer dan driehonderd patiënten evacueren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoeksraad onderzoekt leidingbreuk bij VUmc niet
Sluiten