Tess Maidman
Tess Maidman Binnenland 14 sep 2015

Nog meer bootjes tijdens Sail

De Amsterdamse wateren liggen in augustus tijdens Sail allemaal vol. Daarom worden er drie- tot vierhonderd plekken gemaakt voor bezoekers met een boot: een pop-uphaven in het IJ. Horecazaak Undercurrent in Noord is betrokken bij dit project, de haven komt voor de deur van de winkel te liggen.

Samenwerking

Jachthavenexploitant Nauticadam is initiatiefnemer van de pop-uphaven en heeft Undercurrent gevraagd om samen te werken. "Wij bieden een goede plek door ons grote terras", zegt Raymond Kappert van de horecazaak. "Veel handen maken licht werk, dus het leek ons leuk om mee te doen aan dit project."

Speciale programmering

Tijdens het project is er een speciale programmering. "Mensen zonder boot willen we ook iets bieden. Ze kunnen bij ons voor anderhalf uur een sloep huren en er zijn foodstands. Het moet gewoon een relaxed uitje zijn."

Undercurrent heeft toiletten en douches voor de booteigenaren die in de pop-uphaven liggen geregeld. Het wordt ook de officiële verzamelplaats voor de bemanning van de schepen die tijdens Sail naar Amsterdam komen.

Beveiliging

De verwachting van Kappert is positief. "Ik denk dat het druk gaat worden." En als je een beetje een goede ondernemer volgens hem bent, zorg je daarom ook voor extra beveiliging. "Natuurlijk is er extra bemanning. We hebben onze eigen crew, maar er zal ook een havenmeester zijn", aldus de ondernemer van Undercurrent.

200 meter lange steiger

In de haven zal een drijvende steiger van 200 meter lang komen. Deze bestaat uit vlonders die met elkaar verbonden worden. De steiger wordt vastgelegd aan een groot binnenvaartschip dat in de haven voor anker ligt. De boten worden zij aan zij ‘geparkeerd’ om voldoende ruimte te creëren. Schippers betalen 15 euro per meter boot per dag.

Lees ook: Langste botenparade bij Sail Amsterdam ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nog meer bootjes tijdens Sail
Sluiten