Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 1 sep 2015 / 13:00 uur

Nieuwe lunchroom To Go & Zo ‘helpt maatschappij’

Rotterdam Feijenoord krijgt er een opvallende lunchroom bij. To Go & Zo opent officieel de deuren op 5 september in het Entrepotgebouw.Oprichtster Els Stam wil met haar lunchroom niet alleen eten verkopen, maar ook een maatschappelijke rol vervullen.

Lees ook: Wc-rollen verzamelen voor arme Rotterdammers

De ingrediënten die worden gebruikt komen bij lokale boeren uit het Groene hart en de Hoeksche waard vandaan. Het brood en de soep zijn mee te nemen voor thuis.

Werkgelegenheid

Het doel van de onderneming is om mensen in de wijk te voorzien van eten, maar ook om bij te dragen aan de maatschappij. Het is de bedoeling om werklozen een kans te geven. „Ik wil mensen helpen die lastig in de maatschappij mee kunnen komen. Bijvoorbeeld ex-gedetineerde of oudere die werkeloos zijn geraakt", legt Stam uit. Als vrijwilliger kunnen deze mensen aan de slag, om zo werkervaring op te doen. Zodra de lunchroom winst maakt, wil Stam ze in dienst nemen.

Voedselbank

Om nog meer bij te dragen aan de maatschappij, is er een actie opgezet, Vijf broden en twee koffie. „Voor 15 euro krijg je vier broden en twee vouchers voor koffie voor jezelf en tegelijkertijd doneer je één brood aan de inwoners van Feijenoord die afhankelijk zijn van de voedselbank.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nieuwe lunchroom To Go & Zo ‘helpt maatschappij’
Sluiten