Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 17 sep 2015 / 12:04 uur

Na de Kuip nu Maastunnel terrein voor hardlopers

Rennen door de Maastunnel, Rotterdam Running Crew (RRC) maakt het waar. Al twee jaar bedenken fanatieke Rotterdammers bijzondere hardloopparcours door hun stad. Op 16 september staat het evenement gepland en de aanmeldingsteller staat op 1.500 deelnemers.

Lees ook: Unieke hardlooprun in en om Feyenoordstadion

Door de wandeltunnel van de Maastunnel hardlopen is niet zo bijzonder, maar over de autoweg door de tunnel rennen is toch een ander verhaal. „We hebben het via via kunnen regelen”, vertelt Sander van Baalen. „De persoon die er over ging was fan van ons initiatief, dus toen was het vrij snel geregeld.”

Ondergronds

Rennen door de Maastunnel is het twintigste hardloopevenement van RRC. Al eerder was er een editie in de Kuip, op de golfbaan en Rotterdam Centraal kon ook niet ontbreken. Met deze editie wil de organisatie laten zien dat Rotterdam zowel boven als onder de grond een hele mooie stad is.

Uit heel Nederland

Rotterdam Running Crew is uitgegroeid tot een waar hardloopspektakel. Iedere maand komen er hardlopers, uit Rotterdam maar ook ver daar buiten, op de evenementen af. „We hebben bijvoorbeeld een groep dames uit Amersfoort, zij komen iedere editie met de trein naar Rotterdam om mee te doen.”

Eindeloze ideeën

De organisatie is nog lang niet uitgedacht. “Dat is het mooie aan Rotterdam, de stad is continue in bewegen en ik kan nog tien bijzondere plekken bedenken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na de Kuip nu Maastunnel terrein voor hardlopers
Sluiten