Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 24 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Mensen fotograferen vind ik ongemakkelijk’

Fotografe Renée Sorber (20) uit Etten-Leur binnenkort af naar Los Angeles om een gewonnen prijs in ontvangst te nemen. Zij won met haar afstudeerproject aan het Grafisch Lyceum Rotterdam de Adobe Design Achievement Award.

Lees ook: Fotograaf laat omgeving buiten Instagramkader zien

De pas afgestudeerde kwam op het onderwerp voor haar afstudeerproject ‘The simplicity of ice cream’ door Pinterest, de app waarop je afbeeldingen vast kunt ‘pinnen’ op een prikbord. „Ik kijk veel op Pinterest. Daar zag ik dat er kunst wordt gemaakt met smeltend ijs. Dat vond ik zo interessant dat ik het graag eens uit wilde proberen”, vertelt Sorber.

Eten

Ze ziet liever eten voor haar lens, dan mensen. „Ik vind het heel erg ongemakkelijk om mensen te fotograferen. Bij eten kun je het ook op een andere manier laten zien dan normaal, dat maakt het zo leuk.” Dat is dan ook meteen wat de winnaar uniek maakt. „Ik fotografeer graag op een simpele manier. Dingen op een andere manier laten zien dan het is. IJs kan net een pot verf zijn die je tegen de muur hebt gegooid.”

Bang

In eerste instantie was Sorber niet enthousiast over haar deelname aan de wedstrijd. „Mijn mentor kwam ermee vlak voor mijn afstuderen. Hij zei dat ik me moest opgeven. Ik was nogal pessimistisch. Een wereldwijde wedstrijd, daar zou ik nooit ver in komen”, zegt de 20-jarige bescheiden. „Ik was bang om iets in te sturen. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Mensen fotograferen vind ik ongemakkelijk’
Sluiten