Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 10 sep 2015 / 15:30 uur

Lopen over de regenboog in Rotterdam

Rotterdam krijgt een kleurrijke oversteekplaats. Het regenboogzebrapad komt bij het Churchillplein te liggen. Op 26 september wordt het pad om 14.30 uur onthuld door wethouders Ronald Schneider en Pex Langenberg.

Rotterdam Pride

Om aandacht te vragen voor een seksuele diversiteit in Rotterdam vindt er een parade plaats in het vierde weekend van deze maand. Van 24 tot en met 27 september is het tijd voor de Rotterdam Pride waar diverse muziek- en theateroptredens en filmvertoningen zijn.

GroenLinks

Het standaard zebrapad wordt niet overgeschilderd. Het kleurenpad komt naast de officiële oversteekplaats te liggen. In zowel Maastricht als Utrecht ligt een regenboogzebrapad. GroenLinks kwam met het idee om in Rotterdam hetzelfde te doen.

Lees ook: ‘Rotterdam moet regenboogzebrapad krijgen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lopen over de regenboog in Rotterdam
Sluiten