Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Lerares op non-actief door Mekka-tweet

‘Karma is a bitch! #9/11′, een tweet die je niet zal zijn ontgaan. Mia Sliwinski plaatste het bericht op Twitter over het kraanongeval in Mekka. De docente Nederlands is op non-actief gezet door het Comenius College in Capelle aan den IJssel.

Lees ook: LEF Nissewaard zegt samenwerking met raadslid op

Afstand nemen

Rector Hans Neven zegt afstand te nemen van de tweet. „In onze school zijn alle leerlingen welkom. Zij mogen vertrouwen op de voorbeeldrol van onze docenten in een respectvolle benadering van gelijkgezinden en andersdenkenden."

LEF

Naast de school, heeft ook haar partij afscheid van haar genomen. LEF Nissewaard koos er zaterdagmiddag al voor om afscheid te nemen van fractievoorzitter en raadslid Sliwinski. „Wij wensen nu en in de toekomst niet geassocieerd te worden met deze uitspraken. Daarom zijn wij genoodzaakt afscheid te nemen van Mia Sliwinski als raadslid van LEF,” zo laat de partij op haar website weten.

Lees ook: Snel gesprek met omstreden docent Comenius

Op haar facebookpagina plaatste Sliwinski het volgende: ‘Natuurlijk wens ik niemand dood, maar ik vind het een frappante overeenkomst dat precies op 9/11 zo’n ongeval plaatsvindt in een land dat aangewezen wordt als het brein achter de 9/11 aanvallen.”

Afgelopen vrijdag vielen 107 doden toen een bouwkraan op de grote moskee Al-Masjid al-Haram in Mekka viel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lerares op non-actief door Mekka-tweet
Sluiten