Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 sep 2015

Leefbaar Rotterdam wil omstreden sjeik weren

Leefbaar Rotterdam wil nog donderdag een debat in de gemeenteraad om te voorkomen dat sjeik Dr. Fadel Soliman op 7 oktober komt spreken in de Essalam Moskee. Raadslid Tanya Hoogwerf wil weten wat het stadsbestuur gaat doen om de man te weren.

Lees ook: ‘Hizb ut-Tahrir bedreiging voor maatschappij’

Soliman heeft in het verleden enkele omstreden uitspraken gedaan. Zo zou hij hebben gezegd dat het doden van Amerikanen in Irak vereist is voor elke moslim. Daarnaast heeft hij geroepen dat mensen die ontrouw zijn 100 zweepslagen zouden moeten krijgen.

„Alleen al dat tekentje van mannen en vrouwen met een streepje ertussen rechts bovenin de flyer roept al vragen op”, aldus Hoogwerf. „Wat willen ze daarmee zeggen?” Volgens haar heeft burgemeester Aboutaleb de moskee een voorbeeld voor de rest genoemd. „Maar daar kan je met de uitspraken die deze meneer doet toch niet van spreken? Dit zijn geluiden die we in Rotterdam niet willen horen. We gaan er dan ook alles aan doen om deze man te weren.”

De moskee heeft nog niet gereageerd op de ontstane ophef.

View post on imgur.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leefbaar Rotterdam wil omstreden sjeik weren
Sluiten