Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 11 sep 2015

‘Kinderen kunnen niet fietsen’

Fietsen, dat verleer je nooit. Je moet het alleen wel eerst leren. De Stad Uit kwam erachter dat lang niet alle kinderen in Rotterdam kunnen fietsen. Dat moet anders, vinden zij. Daarom doen ze mee aan de wedstrijd Verzilver-je-ideeprijs.

Lees ook: Meisje (17) rijdt elke dag met tractor naar school

De Stad Uit organiseert schoolreisjes naar groene gebieden in Rotterdam. „Tot noch toe deden we dat altijd met de bus”, vertelt Petra Koning van De Stad Uit. „Toen bedachten we dat je het makkelijk op de fiets kunt doen, maar toen we dat wilde uitvoeren bleek dat veel basisschoolkinderen niet konden fietsen.”

Wedstrijd

Om te zorgen dat ieder kind leert fietsen wil de organisatie de landelijke Verzilver-je-ideeprijs van het VSBfonds winnen. Ze krijgen dan een geldbedrag waarmee ze fietslessen willen organiseren. „We hopen met het geld ook fietsen te kunnen kopen, zodat kinderen die geen fiets hebben deze kunnen lenen.”

Stemmen voor de wedstrijd kan via het VSBfonds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kinderen kunnen niet fietsen’
Sluiten