Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 8 sep 2015

Kerstpakken de kast uit voor boek

Er was kleinschalige kerstgekte in De Markthal dinsdagmiddag. Rudolph van Veen presenteerde zijn nieuwe kerstboek en –tournee. De eerste vijftig mensen die compleet verkleed als kerstman de Markthal betraden kregen gratis een exemplaar van Rudoph’s Christmas.

Lees ook: Rudolph van Veen zorgt voor kerstgekte in Markthal

Er kwamen maar een stuk of tien kerstmannen op de actie af. Wel allemaal reuze fanatiek. Ze drongen voor een handtekening, wilde per se op de foto met de 24kitchen-chef en wisselde zelfs van pak om een extra boek te scoren.

Marktplaats

Eén van de kerstmannen heeft dinsdagmorgen nog een kerstmannenpak gekocht op Marktplaats en is als de wiedeweerga in de auto gestapt om deze op te halen. „Ik moest dat boek hebben”, benadrukt hij. „Ik houd van koken en mijn moeder is fan van Rudolph van Veen. Nu zijn we allebei blij.”

Handtekening

Op de vraag of de enthousiaste kerstman nog een handtekening wil, antwoordt de jongen resoluut nee. „Ik ben als kerstman toch veel belangrijker”, zegt hij stoer. Even laten staat hij met kerstmuts en al toch bij Rudolph voor een handtekening en foto.

Lees ook: Ben je in de Markthal nu echt zo veel geld kwijt?

De Wereld van Smaak

Niet alleen de kerstmannen wilden het boek graag hebben. Het kookboek was te koop bij markthalkraam De Wereld van Smaak, dit trok flink bekijks. Mensen probeerden met enkel een kerstmuts op nog een boek te bemachtigen, maar uiteindelijk moesten ze hier toch voor betalen.

Als je Rudolph heet

Wanneer er gevraagd werd waarom er voor een kerstkookboek is gekozen grapt de tv-kok: „Nou, het zit zo, als je Rudolph heet…” In het boek probeert Rudolph op een gemakkelijke manier een kerstdinner op tafel te krijgen. „Als ik te horen krijg ‘Wat knap van je Rudolph’, heb ik mijn werk niet goed gedaan", zegt de kok. „Ik wil horen: ‘O, maar dat kan ik ook’."

Lees ook: Rott Spots: World of Drinks

Die kok van tv

De signeersessie was een succes. Aldoor lachend maakte Rudolph een praatje met zijn bewonderaars. Al snel stond er een flinke rij en het duurde steeds langer en langer om bij de tv-kok te komen. “O, dat is die chef van tv”, roept iemand, waardoor nog meer mensen zich aansluiten in de rij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kerstpakken de kast uit voor boek
Sluiten