Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 18 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Huwelijksaanzoek ter land, ter zee en in de lucht

Met een helikopter vlogen ze over de stad om uiteindelijk te landen bij de SS Rotterdam, waar Richard van Wijngaarden vrijdagochtend zijn vriendin Sigrid ten huwelijk vroeg. „Ik ben een jaar bezig geweest met de voorbereidingen, het moest bijzonder zijn.”

Lees ook: Man doet zowel vriendin als dochter aanzoek

Sigrid Lokkertsen, de inmiddels verloofde van Richard, dacht dat ze een verrassingsuitje kreeg voor haar verjaardag. „Sigrid heeft altijd alles door dus ik moest het wel goed vermommen”, lacht een tevreden Richard.

Schippers

Aangezien zowel Sigrid als Richard kind van een schipper is, vond Richard dat zijn aanzoek ook met schepen te maken moest hebben. „We begonnen vanochtend met een ontbijt in Hotel New York, waar vroeger het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn zat. We liepen naar buiten en daar kwam een helikopter aan. ‘Daar komt onze lift’, zei ik. Haar antwoord was een sarcastische ‘ja toch’, maar het was echt zo.”

SS Rotterdam

Na een vlucht over de Maasstad landde het stel bij de SS Rotterdam. „We gingen het schip op en ik vroeg aan de directeur of we de stuurhut in mochten. Sigrid dacht waarschijnlijk ‘o, daar vraagt hij weer wat, maar wist niet dat de directeur ook in het complot zat. De directeur stemde in en zo stonden we in de stuurhut.”

In de wolken

Normaal mogen mensen niet zomaar in de stuurhut, en zeker bij de boeg kunnen ze niet komen. Maar Richard had dit met de directeur geregeld. Vanuit de stuurhut gingen de twee naar de boeg, waar ze eventjes helemaal alleen waren. Daar ging Richard op één knie en zei: „Sinds ik jou ken, ben ik in de wolken, wat is een betere manier om jou ten huwelijk te vragen dan daadwerkelijk de wolken in te gaan?” Mocht je nog twijfelen over het antwoord van Sigrid: dat was ja.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huwelijksaanzoek ter land, ter zee en in de lucht
Sluiten