Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 15 sep 2015 / 18:00 uur

Hotel in Amsterdam kost gemiddeld 213 euro per nacht

Overnachten in een Amsterdams hotel kost je deze maand een rib uit je lijf. Dat komt door de samenval van zakenreizigers en toeristen. Dat er meer conferenties worden gehouden in september dan in andere maanden speelt ook een rol. Dit meldt hotelzoekmachine Trivago.

Conferenties

De gemiddelde prijs voor een overnachting in een kamer is deze maand 213 euro. Dat is 13 procent hoger dan de gemiddelde prijs van vorig jaar: 188 euro.

September is een populaire maand voor conferenties, wat de hoge prijzen deels verklaart. Onder andere de International Broadcast Convention en het European Respiratory Society vinden deze maand plaats in Amsterdam.

Hierdoor komen er veel mensen naar Amsterdam en is de bezettingsgraad hoger dan normaal. Door de hoge bezetting kunnen de hotels ook meer geld vragen voor een kamer, toeristen zijn hier vaak de dupe van.

Lees ook: In dit hotel kun je helemaal offline gaan

Grotere populariteit

Overigens is Amsterdam niet de enige stad die duurder is in de maand september, ook in veel andere grote Europese steden is dit het geval.

Over het algemeen zijn Amsterdamse hotels ook duurder geworden. De oorzaak: grotere populariteit van Amsterdam en luxere hotels. De afgelopen jaren zijn er veel vijfsterrenhotels bijgekomen: het zijn er nu bijna twintig in totaal. Slapen tegen een budgetprijs in Amsterdam wordt zo steeds lastiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotel in Amsterdam kost gemiddeld 213 euro per nacht
Sluiten