Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 27 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Het regenboogzebrapad zorgt voor acceptatie’

Rotterdam is een regenboogzebrapad rijker. Het nieuwe oversteekpunt ligt in het centrum bij het Churchillplein.

Lees ook: Lopen over de regenboog in Rotterdam

Het was dit weekend tijd voor de Rotterdam Pride, een feest om aandacht te vragen voor een seksuele diversiteit in Rotterdam. Op meerdere plekken in de stad zijn homofeesten georganiseerd. Het pad is ter ere van de Rotterdamse GayPride aangelegd.

Rotterdammers

Ieder uitgevoerd plan heeft voorstanders, maar ook zijn er mensen op tegen. Zo vindt Bram van Lindert (23) het gevaarlijk: „Mensen die stoppen om te kijken en foto’s te maken. Voor je het weet lig je onder een tram.”

Meneer van Herpen (66) is het niet eens met de 23-jarige. „Het fleurt het straatbeeld op. Anders is het ook maar zo saai.”

Image and video hosting by TinyPic

Koen van Loon (21)
Dit soort kunstwerken tonen de diversiteit aan in de stad. Daarom vind ik het ook goed dat dit regenboogzebrapad er ligt. Ik zou ook niet weten waarom dat het weg zou moeten, het is een mooie aanvulling. Gevaarlijk zal het ook niet zijn en het ziet er leuk uit.

Image and video hosting by TinyPic

Julia Noordegraaf (30)
Het is een heel leuk initiatief. Ik denk dan ook dat Rotterdam een geschikte stad is voor zo’n zebrapad. Hier zijn veel festivals en we zijn open en tolerant. Daar komt bij dat dit de aandacht trekt, ook van toeristen. Het zorgt ook voor acceptatie, mensen raken nu aan de praat. Het trekt zo de aandacht, dat mensen zich er meer bewust van worden.

Image and video hosting by TinyPic

C. Schellen (80)
Wat een geweldig idee! Mensen zijn mensen ongeacht diegene op wie ze vallen. Wat ik me wel afvraag is waarom het pad dan per se gekleurd moet zijn. Kunnen homo’s alleen maar op gekleurde paden lopen? Nee toch… Het is wel goed dat het nu wat aandacht krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Het regenboogzebrapad zorgt voor acceptatie’
Sluiten