Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 29 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Hardrijdende rij-instructeur is rijbewijs kwijt

Een rij-instructeur raakte maandagnacht zijn rijbewijs kwijt voor te hard rijden. Hij kan de komende 2 maanden zijn beroep niet meer uitoefenen omdat hij met 164 kilometer per uur over de A15 bij Hoogvliet reed.

Lees ook: Dochter beukt meubelzaak in tijdens eerste ‘rijles’

De maximumsnelheid op de A15 is 100 kilometer per uur. Hij was niet aan het werk tijdens het incident en zat alleen in zijn auto.

Lesauto

Het bordje van de instructeur zat niet op de auto. ,,Bij de aanhouding bij Barendrecht zagen we al dubbele spiegels wat ons deed vermoeden dat het om een lesauto ging", vertelt Dany Ifrah van het Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam. ,,Eenmaal naast de auto zag ik de dubbele pedalen, dat bevestigde ons vermoeden."

Lees ook: Man rijdt jaren zonder bewijs, vrouw wist van niks

Misdrijf

Als de man besluit toch zijn werk uit te voeren, pleegt hij een misdrijf. Dat zegt Ifrah die bekend is van het tv-programma Wegmisbruikers. ,,Het is mooi balen voor hem. Over twee maanden kan het zijn dat hij zijn rijbewijs terugkrijgt."

Reden

Een goede reden had de instructeur niet. Ifrah: ,,Hij vertelde ons dat hij niet in de gaten had zo hard te rijden omdat het rustig was op de weg."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hardrijdende rij-instructeur is rijbewijs kwijt
Sluiten