Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Geurds haalt Shanghai naar Rotterdamse Hofbogen

Rotterdam is sinds maandag een stukje Shanghai rijker. Onder de Hofbogen opende sterrenkok François Geurds zijn FG Noodle Shop. En niet zonder succes, want de eerste gasten waren ruim voor de opening al vol spanning aan het wachten op al het lekkers.

Lees ook: Chefkok François Geurds begint FG Noodle Shop

Door de grote drukte moet de keukenbrigade meteen vol gas geven. De wokpannen met lekkers zijn geen seconde leeg. Maar het had weinig gescheeld of de zaak was niet opengegaan. „Dat het druk zou worden, hadden we wel een beetje verwacht, maar niet dat het gas het niet zou doen.” De installateur werkte hard om het gas alsnog op tijd voor elkaar te krijgen.

Geurds is gelukkig met zijn nieuwe zaak. Hij heeft zijn inspiratie onder meer opgedaan tijdens een reis door Azië. „Eigenlijk van overal waar ik in dat werelddeel ben geweest.” Geurds staat bekend om zijn restaurants FG en FG Food Labs, en dat is de Franse keuken. Daarom was dit een mooie uitdaging voor hem. „Ik verveelde me en wilde iets nieuws. Dat is dit geworden.”

Den Blijker jaloers

Collega Herman den Blijker komt ook een kijkje nemen en is onder de indruk. „Hij doet het geweldig. Ik ben er jaloers op, dat mag je best weten. Hij doet het gewoon. Ik denk er te lang over na.” Vooral de details spreken Den Blijer aan. „De waslijn, de lampionnetjes, de draak op de muur… deze zaak is weer dik in orde.”

Wat vinden de bezoekers:

Changin en Soyoung
Changin: Soyoung hoorde op het nieuws dat deze noodlebar openging. En aangezien we op reis zijn en in Amsterdam waren, besloten we hierheen te komen. Leuk dat we de eerste zijn.
Soyoung: Hij is een bekende chef en eigenlijk wilde ik bij zijn restaurant langsgaan om te eten, maar dat lukte niet. De zaak is erg leuk.
Changin: Syoung is voedselspecialist, dus ze vindt dit heel leuk. Maar ik moet zeggen, het smaakt heerlijk
Soyoung: Zeker!

Michiel Stijntjes
Ik heb wat noodles, vis, worstjes, wat zeewier en nog wat groente gepakt. Dit is een unieke zaak in Rotterdam, denk ik. Ik kan geen ander concept bedenken dat hierop lijkt. Op de Kruiskade kun je wel wat vinden, maar dit is moderner. We gaan graag eten bij François. Deze zaak is een uit de hand gelopen hobby, maar wel erg leuk.

Kirsten van Zijp
Ik ga voor soep. Ik heb onder meer wat uien, lente-ui en paksoi gepakt. Het is een grappig concept, maar je merkt dat het nog even moet opstarten. Ik ben wel erg benieuwd hoe de soep zo gaat smaken. Het is erg leuk om zelf ingrediënten te pakken. Of ik nog een keertje terugkom? Nou, als de soep goed smaakt wel, haha.

Peer Ketea en Ingrid de Gilde
Peer: François is een goede vriend van ons. Hoe het smaakt? Ja, erg goed. Dit is toch weer een niveau hoger dan wat er is. Hij maakt er een ander verhaal van.
Ingrid: De zaak is ook heel sfeervol en heeft echt een Aziatische uitstraling. Het komt heel dichtbij hoe het er in die landen ook uitziet.
Peer: Zeker die waslijn met kleding maakt het helemaal af.

Soraya Putman
Het is echt heel leuk aangekleed binnen. De uitstraling van streetfood heeft het zeker. De inspiratie van Shanghai zie je terug in de zaak. Dit is voor Rotterdam iets nieuws en unieks. Zeker al die versproducten die je zelf kunt pakken, een erg sympathiek concept. Het is nu wat druk en ik heb haast, maar ik kom hier snel langs om wat te eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geurds haalt Shanghai naar Rotterdamse Hofbogen
Sluiten