Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 23 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Geen blauwe, maar een roze Albert Heijn in Rotterdam

Koffie drinken uit een regenboogbeker in een roze Albert Heijn, dat kan vanaf donderdag in verschillende AH To Go winkels. De vier filialen in Rotterdam Centrum kleuren roze voor de Rotterdam Pride van komend weekend.

Lees ook: Lopen over de regenboog in Rotterdam

Om het evenement te steunen en bekender te maken, kleuren de vier winkels roze in plaats van blauw. „Het personeel zal rondlopen in roze T-shirts", vertelt Ron Prins, supermarktmanager bij de AH to Go op de Coolsingel. Op die shirts is de tekst ‘AH To Go’ veranderd in ‘AH To Gay’. „Daarbij hebben we roze slingers bij de kassa’s hangen.”

Roze

Aan de buitenkant van de winkel is het roze ook goed te zien. Prins: „We hebben aangepaste raamborden die we in het weekend hebben hangen. En ook aan de koffiebekers hebben we gedacht. Deze hebben een regenboogprint.” Een spandoek mag ook niet ontbreken. Om het helemaal af te maken, draagt het personeel ook een roze bloemenketting.

Rotterdam Pride

Aankomend weekend is het de tweede editie van Rotterdam Pride. Van 24 tot en met 27 september zijn er verschillende muziek- en theateroptredens en filmvertoningen. Dit om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit in de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen blauwe, maar een roze Albert Heijn in Rotterdam
Sluiten