Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 13 sep 2015

Fiets voor op vakantie is vanuit Rotterdam te huren

Op ruim 650 locaties in 37 verschillende landen is het mogelijk om fietsen te huren via het bedrijf BimBimBikes. Initiatiefnemer en bedenker van het concept Michel Willems heeft zijn kantoor in Rotterdam. Vanuit daar verhuurt hij sinds mei tientallen fietsen per dag.

Lees ook: Willem-Alexander maakt fietstocht voor Gazelle

Naar de site, aangeven naar welke stad in welk land je gaat en de fiets kiezen. Meer hoef je niet te doen om op vakantie verzekerd te zijn van een fiets.

Ontstaan

Het idee ontstond in San Francisco. „Ik wilde een keer een fiets huren en vond het gek dat er geen website bestond met meerdere fietsverhuurders”, vertelt Willems. „Ik besloot om er iets mee te gaan doen.” Zo werd BimBimBikes geboren.

Lees ook: ‘Kinderen kunnen niet fietsen’

Rotterdam is volgens Willems een goede stad om een bedrijf als dit te vestigen. „Ik hou van de Rotterdamse mentaliteit, gewoon recht door zee.” Ook vindt de ondernemer dat er in de Maasstad genoeg slimme en internationale mensen rondlopen.

Internationaal

Het bedrijf maakt gebruik van internationale studenten. „Onze stagiaires zoeken in hun eigen omgeving en land naar fietsverhuurders. Op die manier breiden wij ons netwerk snel uit”, vindt de 41-jarige ondernemer.

Lees ook: Rotterdam wil fietsstad zijn, maar skipt verkiezing

De naam moest dan ook uitspreekbaar zijn in vrijwel alle talen. „We hebben er een aantal nachten over moeten slapen. De naam mocht namelijk geen rare klanken, zoals de ‘r’, hebben. Ook wilden we geen naam die iets onaardigs of vies betekent in het buitenland.”

Winter

Bang voor de winter is Willems niet. „We merken nu dat er ook fietsen worden gereserveerd in wintersportgebieden. Daar is de ‘fatbike’ populair. Dat is een fiets die door sneeuw kan rijden.” Daarbij willen Nederlanders overal fietsen. „In de winter worden er veel stedentrips georganiseerd. Daar willen de fanatieke fietsers ook kunnen rijden.”

Europa

Over drie jaar hoopt de initiatiefnemer overal ter wereld te zitten. „Overal waar het veilig is, dus geen oorlog, moeten wij zijn. Door het hele land.” Komend jaar focust het bedrijf zich op Europa. Eerst Europa, dan de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fiets voor op vakantie is vanuit Rotterdam te huren
Sluiten