Elena van Doorn
Elena van Doorn Binnenland 14 sep 2015 / 13:47 uur

Durfal springt van 10 meter hoge kraan bij Roest

Een 10 meter hoge kraan aan de Wittenburgervaart bij Roest heeft voor spectaculaire beelden gezorgd, doordat een man erin klom en van de kraan af sprong in het water onder aanmoediging van vrienden.

De beelden verschenen maandag online. Op het filmpje is te zien hoe de jongeman via een touw vrij gemakkelijk naar boven klautert. Vanuit een bootje op het water wordt hij aangemoedigd. ,,Je bent toch een machine?!" roept de cameraman. De kraan is zeker tien meter hoog en toch is de man zo boven.

Lees ook: Man plant sprong op 7,5 km hoogte zonder parachute

‘Harry’

Als hij eenmaal boven is aangekomen lijkt de twijfel even toe te slaan. De man, die wordt nageroepen als ‘Harry’, blijft even zitten en wachten, voordat hij er toch echt vanaf springt. De man raakte niet gewond.

Het tafereel bezorgde sommige toeschouwers heel wat schrik:

View this post on Instagram

Een man klom via een touw naar dat voorste blauwe (loeihoge) bouwsel. Hij keek over de rand naar het water. Mensen keken ongelovig naar hem. Sommigen stonden op. Het geroezemoes zwol aan. Hij deed een stap naar rechts. Liep terug naar links. Toch maar niet. Na enkele tellen sprong hij, een beetje aarzelend. Terwijl hij door de lucht zweefde, hielden we we met z'n allen onze adem in. Zou het water diep genoeg zijn? Springt hij zichzelf naar een dwarslaesie? Er was een plons. Al gauw kwam hij boven water en zwom naar een boot. We slaakten een collectieve zucht van verlichting en namen nog maar een slok wijn. #Amsterdam #waaghals

A post shared by Ana Karadarevic (@anakaradarevic) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Durfal springt van 10 meter hoge kraan bij Roest
Sluiten