Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Dubai krijgt broertje van Rotterdamse Markthal

Bezoekers uit Dubai zijn zo enthousiast over de Rotterdamse Markthal dat het land nu een eigen variant gaat bouwen. De architect die de Rotterdamse Markthal ontwierp, Wini Maas, is benaderd door een projectontwikkelaar uit het Midden-Oosten.

Lees ook: De Markthal valt opnieuw in de prijzen

„Die mensen zijn hier komen kijken en vonden het een goed idee om thuis ook zoiets neer te zetten”, vertelt Maas tegen het AD. De plannen zijn nog wel vers, want de autoriteiten moeten nog akkoord geven. „Die moet namelijk goedkeuren dat het beoogde stuk grond de bestemming markthal krijgt. Dat kan nog wel even duren, want het gaat daar niet sneller dan in Nederland.”

Wie denkt dat in Dubai een kopie komt te staan heeft het mis. Maas: „Het is tenslotte geen McDonald’s. Het is een heel andere opdracht, een andere context, een ander programma.” De vorm en invulling zullen dan ook compleet anders zijn. „Je zult verbaasd zijn als je het resultaat ziet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dubai krijgt broertje van Rotterdamse Markthal
Sluiten