Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 27 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze giftige planten kunnen ook in jouw tuin staan

Heb je niet zoveel kennis van giftige planten en heb je er ook geen idee van dat ze ook langs de snelweg staan, dan kun je terecht bij de tentoonstelling The Power of Poison. In de hal LP2 in Las Palmas op de Kop van Zuid krijg je informatie over gevaarlijke planten en giftige dieren.

3 giftige planten

Metro zet drie planten op een rij die in Rotterdam te vinden zijn.

Image and video hosting by TinyPicFoto: Wikimedia CommonsMonnikskappen
Deze plant is te herkennen aan het bovenste blad. Deze heeft de vorm van een monnikskap. De giftige plant heeft verschillende felle kleuren zoals geel, paars of blauw. Alle delen van de plant zijn giftig, zelfs de honing. Pas op, want het sap van de plant op de huid kan voor een reactie zorgen.Image and video hosting by TinyPicFoto: PixabayRiddersporen
Gedurende de hele zomer bloeit de plant. Ook Ridderspoor is te vinden in verschillende kleuren: blauw, rood, geel of wit. Of het nou positief is, dat weten we niet, maar de planten zijn goed bestand tegen koude winters. Het is echter alleen giftig voor mensen, want bijen en vlinders zijn dol op de plant.

Image and video hosting by TinyPicFoto: Wikimedia CommonsScheerling
De gevlekte scheerling is, net zoals de Monnikskappen, in alle delen giftig. Slechts kleine hoeveelheden hebben al de dood tot gevolg. Veroordeelden werden door de Oude Grieken gedood met het gif van de plant. Zo zou ook Socrates zijn gedood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze giftige planten kunnen ook in jouw tuin staan
Sluiten