Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 9 sep 2015 / 15:25 uur

Deel VUmc morgen weer open

De polikliniek en dagbehandeling van het VU Medisch Centrum (VUmc) gaan donderdag weer open. Alleen de afdelingen cardiologie en nefrologie(nieraandoeningen) blijven nog gesloten. Dat meldt de website van het VUmc.

Randvoorwaarden

De randvoorwaarden om als afdelingen te kunnen functioneren, zoals: reanimatiemogelijkheid en apotheek, zijn donderdag weer aanwezig. Wanneer de afdelingen cardiologie en nefrologie hun deuren weer zullen openen is nog niet bekend. Het ziekenhuis probeert dit zo snel mogelijk te melden.

Verpleegafdeling dicht

De spoedeisende hulp blijft nog dicht. Er is slechts personeel aanwezig voor ‘de beantwoording en doorverwijzing van zelfverwijzers’. De verpleegafdeling blijft minstens nog een week dicht.

Lees: Onderzoeksraad denkt na over onderzoek VUmc

De gemeente Amsterdam is inmiddels begonnen met een onderzoek en het registreren van schades, valt te lezen op de site van de gemeente. Het onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de geknapte hoofdwaterleiding. Het onderzoek is in handen van VGA Verzekeringen, het verzekeringsbedrijf van de gemeente die tevens verantwoordelijk is voor verzekeringen, risicomanagement en schadeafhandeling. Het onderzoek moet ook bepalen wie de schade gaat dekken of hoe de schade gedekt gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deel VUmc morgen weer open
Sluiten