Binnenland 8 sep 2015

Club Capital: Hotel de Goudfazant

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel – ook bekend van Blog Society – geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Rachel Siwaletti

Mocht je op zoek zijn naar een bijzondere locatie om te dineren, dan kun je nu stoppen met zoeken. Hotel de Goudfazant is het restaurant waar je ooit geweest moet zijn. Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een hotel gaat, is dat het niet. Helaas, want slapen zou je hier zeker in stijl doen.

Het restaurant is gevestigd in een voormalige garage in Amsterdam-Noord. Zodra je het terrein oprijdt, word je omringd door meerdere bedrijfspanden waardoor je het gevoel hebt ergens verkeerd te zijn afgeslagen. Dat klinkt niet heel sfeervol, maar eenmaal binnen is het tegendeel waar.

De loods staat vol met hagelwit gedekte tafeltjes voorzien van blinkende glazen. Aan het plafond hangt een gigantische kroonluchter en ook de open keuken maakt indruk. Geef je ogen maar even flink de kost. De kaart is daarentegen allesbehalve poespas. Op slechts één A4’tje staan verschillende gerechten, stuk voor stuk hartstikke goed. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor 30 euro smul je hier een driegangenmenu weg.

De rauwe sfeer, gave elementen, auto’s verspreid door de zaak en uitzicht op ’t IJ maken dit restaurant een pareltje van de stad.

Adres: Aambeeldstraat 10 H

Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m zondag vanaf 18.00 uur

Cijfer: 8

Kijk ook eens op mijn blog www.dehuismuts.com voor je dagelijkse portie interieur inspiratie, hotspots en smakelijke hapjes. En volg De Huismuts op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Club Capital: Hotel de Goudfazant
Sluiten