Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 20 sep 2015 / 12:33 uur

Challengewinnaar kauwt 6,5 minuut op heetste peper

De eerste Nederlandse Pepper Challenge in Rotterdam is niet gewonnen door een Rotterdammer. Hans Worst organiseerde het evenement omdat hij vindt dat met name Rotterdammers wel tegen een pittig stootje kunnen, maar een Zwollenaar wist het langst op een hete peper te kauwen. „Ik was verbaasd dat wij als Rotterdammers niet in staat zijn om de peper zo lang in onze mond te houden. Volgend jaar doen we het opnieuw, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat een oudere dame uit Zwolle lachend de heetste peper voor 6,5 minuut binnenhoudt”, vertelt de organisator.

EHBO

Met ongeveer honderd aanmeldingen ging het evenement tijdens het culinaire festival RotterdamseKost van start. Uiteindelijk hebben slechts twintig deelnemers daadwerkelijk het lef gehad de peper op te eten. De beroemde Sambalman, de Rotterdamse Mr. Mau, was één van die waaghalzen. „Hij voelde zich geroepen om mee te doen. ‘Nou kom maar op’, riep hij. Maar na 4,5 minuut hield hij het niet meer vol”, lacht Hans Worst. De Sambalman liep al brakend naar de EHBO. „Daar zat hij eventjes met een deken om zich heen”, zegt Worst.

Lees ook: Rotterdammers wagen zich aan allerheetste peper

Volgend jaar

Over een jaar hoopt Worst te kunnen zeggen dat een Rotterdammer heeft gewonnen. „Als wij al die hete producten aankunnen, dan zijn wij de beste stad van Nederland.” Tijdens de wedstrijd wordt

Ondanks de winst van de vrouw, staat het wereldrecord niet op haar naam. „In de avond probeerde Alexander het ook en hij versloeg de vrouw. Hij heeft de eer van de Rotterdammers gered.” Alexander Goudberg hield de peper een paar seconden langer binnen en is daarom de nieuwe recordhouder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Challengewinnaar kauwt 6,5 minuut op heetste peper
Sluiten