Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 24 sep 2015

Capelle groenste stad van Nederland

Capelle aan den IJssel mag zichzelf de groenste stad van Nederland noemen. De titel van stichting Entente Florale werd woensdag uitgereikt tijdens de Nationale Groendag.

Lees ook: VU onderzoekt effect groene ziekenhuisomgeving

„Capelle behoort tot een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland. Desondanks weten we het groen, en ook het blauw van het water, vast te houden. Daar zijn we erg trots op”, vertelt groenwethouder Jean-Paul Meuldijk.

Plus twee certificaten

Naast de prijs heeft Capelle ook twee certificaten gewonnen. Èèn voor groen en economie en één in de categorie groen en gezondheid. Meuldijk: „In veel steden zie je bij bedrijven grijs terrein, dat komt je in Capelle niet tegen.” De stad werd veel samen met bedrijven om de terreinen groen te houden.

Ook heeft Meuldijk voor de categorie groen en gezondheid een voorbeeld. „We de afgelopen jaren sportparken aangelegd om beweging bij Capellenaren te stimuleren.”

Groenste stad van Europa

Capelle mag nu gaan deelnemen aan de competitie voor groenste stad van Europa. Deze titel werd vorige week gewonnen door Bergen op Zoom. De Brabantse stad won vorig jaar de titel groenste stad van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Capelle groenste stad van Nederland
Sluiten