Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 29 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Borst Vooruit: moedige verhalen over borstkanker

Vierenzestig ervaringen, verhalen en tips van vrouwen met borstkanker gebundeld tot een boek. Het boek Borst Vooruit vertelt het moedige verhaal van vrouwen die met borstkanker bij het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis onder behandeling zijn.

Lees ook: Jessica, trotse verpleegkundige op WK beroepen

„Er zijn al veel boeken waarin de deskundige informatie en tips geeft over borstkanker, maar nu laten we de patiënten zelf aan het woord”, vertelt Paola Veenstra senior-oncologieverpleegkundige van het Erasmus MC Kanker Instituut.

Ervaringsdeskundigen

Veensta kwam met internist-oncoloog dr. Agnes Jager en Marijke Huysman, bij wie in 2012 borstkanker is gediagnostiseerd, op het idee om het boek te maken. Jager: „Door onze jarenlange ervaring konden we op veel vragen een antwoord geven, maar soms ook niet. We beseften dat alleen de échte ervaringsdeskundigen, die misschien wel op dat moment in dezelfde ruimte in een behandelstoel zaten, daar wél iets over konden zeggen.”

Daarmee was het idee van Borst Vooruit geboren. Via hun werk kwamen Veenstra en Jager in contact met veel patiënten en vroegen of zij hun ervaringen wilde delen. „Er komen zoveel verschillende mensen in het ziekenhuis, met ieder hun eigen ervaringen. Ik sta versteld van alle bijzondere verhalen die we tot een boek mogen bundelen”, zegt Veenstra.

Lees ook: Video: Vrouwen over schoonheid na haarverlies

De vrouwen vertellen over hun angsten, onzekerheden, keuzes, kinderen, afscheid, lichamelijke klachten, werk en seksualiteit. Allemaal individuen die van elkaar verschillen in achtergrond, leeftijd en in hoe ze hun leven vormgeven, maar verbonden door die ene gemeenschappelijke overeenkomst; borstkanker.

Vanaf 2 oktober 17.00 uur is het boek te koop. De opbrengst wordt volledig besteed aan borstkankeronderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Borst Vooruit: moedige verhalen over borstkanker
Sluiten