Bianca Brasser
Bianca Brasser Binnenland 2 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Boodschappen bestellen via muur nu ook op Schiphol

Schiphol-medewerkers kunnen sinds deze maand hun boodschappen bestellen via een interactieve boodschappenmuur. Na het Google-hoofdkantoor en een aantal andere bedrijven op de Amsterdamse Zuidas heeft ook het hoofdkantoor van de Schiphol Group een ‘boodschappenmuur’ gekregen. Hiermee is een ritje langs de supermarkt voor het avondeten voor werknemers verleden tijd is.

Lees ook Boodschappen bestellen via ‘muur’ op de werkvloer

Bilder & De Clercq

De zogenoemde ’Wall’ is ontwikkeld door de oprichters van de Amsterdamse eetwinkel Bilder & De Clercq, nadat Google hen hiervoor benaderd had. Op een groot scherm worden 14 steeds wisselende gerechten met recepten getoond, die ook in de Bilder & De Clercq-winkels te vinden zijn.

Werknemers van bedrijven die een ’Wall’ hebben, scannen simpelweg voor 16.00 uur het gerecht van hun keuze met hun telefoon. Het recept en de verse ingrediënten die hiervoor nodig zijn, worden vervolgens bezorgd bij het bedrijf. In de koeling van de bedrijfskantine kunnen werknemers vanaf 17.00 uur hun eigen zakje met ingrediënten, in precies de juiste hoeveelheid, oppikken om thuis aan de slag te gaan met koken.

Groei

Nu ook Schiphol een boodschappenmuur heeft, timmeren de Amsterdamse ondernemers van Bilder & De Clerq flink aan de weg. Begin dit jaar werd de eerste boodschappenmuur bij het hoofdkantoor van Google in Amsterdam geplaatst als test. Er volgden meer bedrijven op de Zuidas en nu dus ook het hoofdkantoor van Schiphol.

Eerder vertelde oprichter Diederik van Gelder al aan Metro dat hij verwacht dit jaar bij tien grote bedrijven de boodschappenmuur te plaatsen. Volgend jaar hoopt hij dat dit er nog eens 25 zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boodschappen bestellen via muur nu ook op Schiphol
Sluiten