Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 sep 2015 / 08:50 uur

Bijna driekwart van de Rotterdammers kent buren niet

Rotterdammers mogen trots zijn op hun stad, maar wie er naast hun woont weten ze vaak niet. Bijna driekwart van de inwoners zegt geen idee te hebben wie de buren zijn, aldus het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS). Ook geeft bijna de helft van de ondervraagden aan dat er in de buurt niet ‘prettig’ met elkaar wordt omgegaan.

Lees ook: Burendag: deze buren kom je niet graag tegen

De cijfers zijn afkomstig uit de jaarlijkse Veiligheidsmonitor. Daaruit blijkt ook dat mensen niet of nauwelijks bereid zijn iemand in de buurt te helpen. 70 procent geeft aan dat dat nauwelijks gebeurd. Ook wordt er zelden een gezamenlijke activiteit georganiseerd.

Het CBS keek ook naar de verschillen tussen de beleving van de sociale omgeving in de stad en op het platteland. In de steden geeft 30 procent aan dat er veel solidariteit is in de buurt. Voor het platteland ligt dat op bijna 60 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna driekwart van de Rotterdammers kent buren niet
Sluiten