Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Binnenland 29 sep 2015 / 09:32 uur

Bewoners containerwoningen Houthavens moeten weg

De driehonderd bewoners van de containerwoningen in de Houthavens in West moeten voor 1 november hun woningen verlaten. Dit meldt het Parool.

Riekerhaven

De mensen die er nu anti-kraak wonen moeten weg omdat de containers verplaatst worden naar de Riekerhaven in Nieuw West. Hier zal een nieuw containerpark komen waar studenten gaan samenwonen met jonge asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben.

Lees ook: Huisvesting vluchteling vereist onorthodox denken

Integratie

In het park komen in totaal 500 woningen, 250 voor studenten en 250 voor statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Dit is volgens Woonstichting De Key, die het plan gaat realiseren, een goede basis voor het slagen van integratie.

Snel

Volgens een woordvoerder van De Key is alles sneller gegaan dan verwacht. ,,De plannen die er al lagen zijn heel snel concreet geworden. De studenten en andere bewoners die er nu anti-kraak zitten, moeten er inderdaad best snel uit.’’

Kamervragen

Naast een aantal bewoners is ook Kamerlid Joram van Klaveren van VNL verrast over de gang van zaken. Hij heeft Kamervragen gesteld aan minister Stef Blok (Wonen), hij wil weten welke oplossing er is bedacht voor de studenten die hun woning uit moeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewoners containerwoningen Houthavens moeten weg
Sluiten