Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 14 sep 2015 / 13:47 uur

Belgische tv-ploeg komt mannen van Schorem filmen

Schorem goes international. De mannen achter de bekende Rotterdamse barbiershop aan de Nieuwe Binnenweg nemen volgende week woensdag een tv-ploeg van het Belgische JIM op sleeptouw voor het programma The Black Guide.

Lees ook: Maasstad megapopulair als decor voor film en reclame

Hotspot

Barbier Berthus zal de Belgen de bekende hotspots laten zien en stelt tevens tv-kijkend België voor aan de voor hem tofste plekken in de stad. ,,Vorige week stuurden ze ons een mailtje over dat ze heel graag een item over Schorem zouden willen maken. Leuk toch? Daar werken wij graag aan mee," vertelt Leen die samen met Berthus de drijvende kracht vormt achter de succesvolle haarsnijdersformule.

,,Helaas kan ik zelf niet mee, maar samen met Berthus hebben we een paar plekken bedacht wij hij langsgaat. Ze zullen herenkledingzaak Anton Vlasman aan de Mauritsweg bezoeken, ze gaan langs bij Las Palmas van Herman den Blijker en ze gaan langs restaurant Prachtig, onderaan de Erasmusbrug."

The Black Guide

,,Het is een programma waarbij we creatieve mensen of mensen met een bijzonder talent een podium geven," vertelt de Vlaamse redacteur Elisabeth Gezels. Het programma valt onder het Belgische tv-huis Medialaan, waar ook VTM bij hoort. ,,We vinden dat Schorem precies past binnen onze formule. Sowieso is de barbierscene upcoming. Het hele verhaal van de jongens van Schorem is superboeiend."

Lees ook: Hoofdrol voor Rotterdam in liefdesfilm

Filmen in hoofdstad

Eerder filmde The Black Guide al in Amsterdam. Toen vormde Robert Vosmeijer aka rapper De Sluwe Vos het onderwerp. Het tweede seizoen van The Black Guide is te zien vanaf oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische tv-ploeg komt mannen van Schorem filmen
Sluiten