Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 sep 2015 / 11:20 uur

Baby Loek is 2000e in Ikazia Ziekenhuis

Het Ikazia Ziekenhuis is steeds populairder bij aanstaande ouders voor een bevalling. Zondag werd daar baby Loek Hoddenbach geboren en hij is het 2000e kind dit jaar dat daar het levenslicht zag. Vorig jaar lag dat moment later, aldus het ziekenhuis.

Lees ook: Baby geboren? Adopteer een babyboom

„We zien een soort stijgende lijn”, legt een woordvoerder van het Ikazia Ziekenhuis uit. Naast het feit dat het aantal inwoners van Rotterdam nog steeds groeit, kiezen meer ouders voor dit ziekenhuis. „We hebben de faciliteiten verbeterd. Zo is het nu mogelijk om in bad te bevallen en hebben we andere soorten pijnbestrijding.”

Bloemen

Omdat Loek de 2000e baby is, werd hij door het ziekenhuis in het zonnetje gezet. Zijn ouders, Meike Veenstra en Gertjan Hoddenboch uit Rotterdam-Noord, kregen een mooie bos bloemen van de directeur. „Alles is heel goed bevallen," laten de kersverse ouders weten. „En we zijn dolblij met onze Loek."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baby Loek is 2000e in Ikazia Ziekenhuis
Sluiten