Tess Maidman
Tess Maidman Binnenland 14 sep 2015

AH to go wordt AH to gay

AH to go tovert acht winkels in de Amsterdamse binnenstad vanaf maandag om tot AH to gay. Albert Heijn steekt de Gay Pride, die tot en met 2 augustus plaatsvindt in de hoofdstad, daarmee voor het tweede jaar op rij een hart onder de riem. Dat gebeurt niet alleen door middel van alle regenboogkleuren die de winkels de komende week sieren.

Donatie

„Van iedere verkochte kop koffie schenkt AH to go één euro aan de Stichting Amsterdam Gay Pride”, zegt Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder van Albert Heijn. De stichting gebruikt deze donatie voor het opruimen en schoonmaken van de stad na afloop van alle feestdrukte.

„Wij proberen altijd aansluiting te zoeken met de omgeving waarin onze winkels gevestigd zijn”, vervolgt Aspeslagh. De Gay Pride is in aantocht, dus hebben we gekeken op welke manier we hierbij een bijdrage kunnen leveren.”

De koffie wordt vanaf 27 juli een week lang geschonken in regenboogbekers.

Lees ook: Culturele activiteiten gezocht voor Gay Pride

Diversiteit

Met dit initiatief wil Albert Heijn laten zien dat de winkelketen diversiteit aanmoedigt. „Albert Heijn is een winkel voor iedereen”, zegt Aspeslagh.

Het thema ‘Share love, love differences’ staat dit jaar centraal tijdens de Gay Pride. „Deze gedachten willen wij graag ondersteunen.”

Bloemenkrans

Klanten kunnen heel veel kleur verwachten in de winkels. „Als ze bier of Red Bull kopen, krijgen ze daar een roze bloemenkrans bij. Ook liggen er roze lopers voor de winkel en hangt de bekende regenboog boven de ingang.”

Gratis koffie

Klanten maken ook kans op een jaar lang gratis koffie. „Om deel te nemen aan de actie, moet de klant een foto van zichzelf maken met een AH to gay kop koffie en deze posten op Twitter met hashtag #AHtogay of #agpshare.”

De AH to gays zijn er tot 2 augustus. „Wij hopen vooral dat onze klanten het evenement leuk vinden. Dit is een graadmeter om te kijken of we dit vaker gaan doen”, besluit woordvoerder Alpeslagh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
AH to go wordt AH to gay
Sluiten