Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 2 sep 2015 / 08:52 uur

Agenten delen emotioneel relaas op Facebook

Met een bericht waarvan de haren op je armen gaan staan heeft de Rotterdamse zeehavenpolitie op Facebook laten zien hoe emotioneel en zwaar het werk als hulpverlener kan zijn.

Lees ook: Rotterdamse agent ruilt pistool in voor ijsschep

Twee agenten beschrijven op het online medium hoe afgelopen week hielpen bij de reanimatie van een 6-jarig meisje. Het bericht wordt volop gedeeld en er wordt met groot respect over de agenten gesproken.

https://www.facebook.com/&/posts/411606468964233

,,Vervolgens horen wij zeggen dat het om een 9-jarig kind gaat. De koude rillingen gaan over onze ruggen, o nee een kind! Dit is niet echt de melding die je graag wilt krijgen, zeker niet omdat wij zelf ook kinderen hebben. Veel tijd om er over na te denken is er niet want vanaf het Vasteland rijden wij binnen enkele minuten door het verkeer naar onze melding," valt te lezen in de eerste alinea’s.

Opvangen

De collega’s zijn erg open in hun bericht en beschrijven hoe emotioneel het kan zijn om naar een melding gestuurd te worden. „Onze taak is nu het gezin op te vangen, iets wat je niet kunt beschrijven en waar je je niet op kunt voorbereiden”, schrijven de agenten op Facebook. „De vader is compleet verslagen en apathisch. De broertjes en zusjes huilen en moeder ligt te gillen op de grond.”

Steun

Mensen betuigen via Facebook volop hun steun en het bericht is al ruim tweeduizend keer gedeeld. „Respect, je moet je eigen emotie kunnen ‘uitschakelen’ en je hulpverlener knop aanzetten”, schrijft Linda Scheffers. Ook op het feit dat de politie dit soort verhalen deelt wordt positief gerageerd. Zo schrijft Erik van Trietst: „Top, dit soort verhalen. Het laat een andere kant van het politiewerk zien."

Verhalen delen

„Politiewerk bestaat wekelijks, soms wel dagelijks uit reanimaties”, vertelt een woordvoerder van de politie. „Dankzij social media kunnen we deze verhalen delen. Dat doen we ook veel, via Facebook, Youtube en blogs. Het is goed om te zien dat dit zoveel positieve reacties oplevert.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten delen emotioneel relaas op Facebook
Sluiten