Alrik de Jong
Alrik de Jong Binnenland 18 sep 2015 / 15:59 uur

9 kilo cocaïne gestolen uit politiebureau Amsterdam

Uit het beslaghuis van de politie in Amsterdam is 9 kilo cocaïne gestolen. Een 60-jarige ex-werknemer van de politie wordt verdacht van betrokkenheid bij de roof. Hij moet zich woensdag voor de rechter verantwoorden, meldt AT5 vrijdag.

De man was aan het werk toen de coke, met een straatwaarde van zo’n 450.000 euro, verdween. Ook is 700 gram aan heroïne ontvreemd. In de woning van de verdachte werd 50.000 euro in contanten aangetroffen. De man verklaarde dat hij het geld had verdiend door zwart bij te klussen in het café van zijn stiefzus.

Lees ook: Moeder viert verjaardag dochter met zakjes cocaïne 

De herkomst van een Mercedes SLK, een Smart Roadster en een stacaravan kon hij niet verklaren. Twee luxe vakanties naar Griekenland en Spanje werd oor het OM ook als verdacht bestempeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9 kilo cocaïne gestolen uit politiebureau Amsterdam
Sluiten