Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 17 sep 2015 / 07:24 uur

5 tips voor jouw parkeerplaatspark

Parkeerplaatsen worden omgetoverd tot stadsparken tijdens de tweede Rotterdamse editie van Park(ing) Day. Iedereen is vrij om aanstaande vrijdag een parkeerplaats te veranderen in een park. Metro geeft alvast wat tips.

Haal een groene mat op

Op het kruispunt van de Witte de Withstraat en de Schiedamse Vest is een uitgiftepunt voor de grasmatten. Daar kun je gratis een matje halen om de parkeerplaats om te toveren tot een grasveld. Leuk om te weten: De kunstgrasmatten die waren van pop-up stadspark DÂK en worden voor Park(ing)day hergebruikt.

Werk samen

Bezet samen met iemand twee parkeerplekken. Zo kun je grotere activiteiten organiseren, bijvoorbeeld een wedstrijdje. Parkeerplaats 1 vs. parkeerplaats 2.

Zorg dat er wat te doen is in jouw park

Vorig jaar waren er al een aantal mensen flink creatief tijdens Parking Day. Tafeltennissen, liveoptredens en zelf een knipbeurt halen. Het kon allemaal tijdens Parking Day 2014. Doordat er iets te doen is op jouw parkeerplaats trekt het veel mensen.

Wees creatief

Je creativiteit wordt niet alleen beloond door enthousiaste kijkers in jouw stadspark, maar er wordt ook een prijs uitgereikt. Het creatiefste park wint een dinerbon

Gebruik sociale media

Park(ing)day is een open source evenement. Dat houdt in dat iedereen mee mag doen. Deel daarom je foto’s op social media door #parkingdayrdam te gebruiken, zodat iedereen weet wat er in jouw park te doen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips voor jouw parkeerplaatspark
Sluiten