Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Binnenland 9 sep 2015 / 08:35 uur

5 historische plekken in Rotterdam die je moet zien

Rotterdam is modern, maar dat betekent niet dat de stad geen uitgebreid programma heeft voor de Openmonumentendag. Tijdens het weekend van 12 september kun je door heel Rotterdam monumenten bezoeken. Metro zet vijf Rotterdamse monumenten op een rij.

Lees ook: Opnieuw prachtige dronefilm van Rotterdam opgedoken

Het Witte Huis

Ooit het hoogste kantoorgebouw van Europa, dat is nu niet meer in te denken. Het 45 meter hoge gebouw is in 1898, gebaseerd op een idee van twee Rotterdamse broers.

Schip en Scheepswerf De Delft

In 1982 werd ’s Lands Schip van Oorlog ‘Delft’ gebouwd in Delfshaven. Dit houten driemaster oorlogsschip is tijdens de slag van Camperduim voor de kust van Scheveningen gezonken. Bij de Scheepswerf De Delft kun je een reconstructie van het schip bekijken.

De Val van De Hef

Eind november vorig jaar werd de iconische spoorbrug wegens groot onderhoud naar het Merwe-Vierhaven gebied verplaatst. De renovatie vindt in 2016 plaats en tot die tijd worden er allerlei activiteiten op de Hef georganiseerd. Op zaterdag 12 september kun je schommelen, bamboe bruggen bouwen en ieder uur naar de geschiedenis van De Hef luisteren.

Atoomschuilkelder Museumpark

Verstopt in het Museumpark vind je een atoomschuilkelder. Deze is in de jaren 60 gebouwd zodat voorbijgangers tijdens atoomaanvallen, een veilige plek hadden om te schuilen.

Het ss Rotterdam

Het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Dit stoomschip uit 1958 was het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Tijdens de Openmonumentendag kunnen nieuwsgierigen gratis lezingen bijwonen en film over de geschiedenis van Rotterdam bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 historische plekken in Rotterdam die je moet zien
Sluiten