Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 11 aug 2015 / 11:18 uur

Zwaargewonde kitten Drechtje krijgt benefietavond

Twee gebroken poten en een gebroken onderkaak. Die verwondingen liep kitten Drechtje anderhalve week geleden op toen ze bruut op de A16 bij de Drechttunnel bij Dordrecht werd gegooid. Om al die medische kosten te kunnen betalen is er op 20 augustus een benefietavond in café de Noot, genaamd Drechtjepop. De organisatie is in handen van Samball Stichting .

De kitten werd door een automobilist gevonden en die bracht het beestje naar Dierentehuis Louterbloemen. Hier krijgt de kitten verzorging.

Drechtjepop

Door de opgelopen verwondingen zijn de kosten voor de zorg hoog. „Er is nog steeds geld nodig voor operaties en onderzoeken”, aldus Raymond van Wingerden, organisator van Drechtjepop. De organisatie hoopt minimaal 580 euro in te zamelen, de rest gaat naar Louterbloemen zelf.

Lees ook: Dierenbeul gooit hond in plastic zak in het kanaal

Singer-songwriters Danny Kroonen en Rob Hendrikse zingen op Drechtjepop liedjes als mensen ervoor betalen. Vind je het liedje niet leuk? Dan kun je ook tegen betaling zorgen dat de zanger stopt met zingen. Voor wie meer geïnteresseerd is in oude spullen, is er een veiling.

Gebruiksvoorwerp

Van Wingerden begrijpt niet wat de vorige eigenaren van de kitten hebben gedacht toen de kat uit het raam werd gegooid. „Het is verschrikkelijk dat zoiets is gebeurd. Ik snap niet hoe mensen hun dieren durven te mishandelen. Het zijn toch geen gebruiksvoorwerpen.”

Amputatie

Drechtje maakt het naar omstandigheden goed en herstelt bij Mirjam Addiks, beheerder van het dierentehuis. „De kitten is al geopereerd aan de achterpoot. Binnenkort hebben we een scan om te kijken of de gebroken voorpoot geopereerd kan worden. Het kan ook dat we het pootje moeten amputeren”, zegt de verzorgster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaargewonde kitten Drechtje krijgt benefietavond
Sluiten