Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 30 aug 2015

Woonboot vast onder viaduct Noorderkanaal

Een woonboot kwam zondag vast te zitten in het Noorderkanaal in Rotterdam. Onder het viaduct bij de Bergweg is daardoor geen scheepvaartverkeer mogelijk, want de hele doorgang is geblokkeerd. Volgens een omstander probeert de eigenaar samen met het Hoogheemraadschap zijn boot los te krijgen.

Hoog waterpeil

Zondagmiddag was de eigenaar bezig met het verplaatsen van zijn woonboot toen hij plots niet vooruit kon. Door het hoge waterpeil paste de woonboot niet onder de brug door. Door deze vol te laten lopen met water komt de boot dieper te liggen. Het Hoogheemraadschap probeert ook het waterpeil te verlagen. Met deze twee maatregelen moet de boot los komen.

Plezierboten

Van beide kanten liggen er plezierboten te wachten totdat ze onder de brug door kunnen. De woonboot ligt al een aantal uur stil.

Lees ook: Woonbootbewoners klaar met vernielingen door boten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Woonboot vast onder viaduct Noorderkanaal
Sluiten