Esther Zandberg
Esther Zandberg Binnenland 24 aug 2015

Veel stonede honden door junkiedrollen

In Amsterdam hebben dierenartsen steeds vaker te maken met honden die onder invloed lijken te zijn. Ieder jaar komen er weer tientallen meldingen van stonede honden. Junkies in de stad poepen op straat, de honden eten die poep op en raken stoned, zo schrijft het Parool.

Antidotum

Baasjes schrikken vaak van de verschijnselen die hun hond plotseling heeft. Volgens Sebastiaan Peters van Dierenkliniek Westerpark denken mensen vaak dat hun hond plotseling een hartaanval of een beroerte krijgt. De dierenarts herkent deze symptomen echter meteen. Meestal krijgen ze meteen een antidotum tegen methadon of heroïne. „Dan zijn ze er snel overheen", zo zegt Peters tegen de krant.

Vuilnisbakken

Volgens Peters wordt er elke twee tot vier weken wel een drogeerde hond binnen gebracht. Ook in de buurt van een andere methadonkliniek krijgt de dierenkliniek per jaar tientallen meldingen binnen. Assistent Wyanda Roest kijkt hier niet meer van op. „Het zijn vaak dezelfde honden. Tja, sommige honden zijn gewoon vuilnisbakken. Ze zijn dan zo stoned als een garnaal. Ze zwalken, kijken vreemd uit hun ogen."

Lees ook: Drone filmt zonnebloemdoolhof in Amsterdam

Trippen

Wildpoepen is in de hoofdstad uiteraard verboden. Toch wordt er vaak op de straten gepoept. Ondanks de vele plaatsingen van wc’s in de stad. Of de honden erg lijden onder de drugs kan Peters niet zeggen. Volgens hem kan het voorkomen dat de dieren licht gaan trippen, maar vaker gaan ze gewoonweg out door de hoeveelheid drugs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel stonede honden door junkiedrollen
Sluiten