Tahnee van Nispen
Tahnee van Nispen Binnenland 6 aug 2015 / 17:46 uur

Vakantietip: de Pleinbioscoop

Niet alleen de papieren versie van Metro is met vakantie, ook de drie dames van de Rott Spots genieten van twee vrije weken. Daarom verschijnt er tot en met vrijdag 7 augustus op werkdagen een vakantietip in plaats van de Rott Spot.

Bij de Pleinbioscoop ben je van 12 tot en met 30 augsutus welkom. Onder de sterrenhemel van het Museumpark kun je kijken naar moderne klassiekers.

Lees ook: Vakantietip: Asian BBQ

Op het 35 bij 15 meter grote scherm worden films vertoond. Dat de Pleinbioscoop jaarlijks een enorme trekker is, bewijzen de cijfers van de afgelopen jaren. In 2013 trok de film Jaws bijvoorbeeld zo’n 3500 bezoekers. Vorig jaar was Jurassic Park te zien en daar keken 2500 mensen naar.

Nederlandse filmmakers

Wat is nu een evenement zonder competitie? Juist, helemaal niets. Dat weet de organisatie ook en daarom geeft de Pleinbioscoop met de korte filmcompetitie En Plein Public een podium aan Nederlandse filmmakers. De hoofdprijs is 1000 euro. Eén van de Nederlandse filmmakers is Peter Hoogendoorn. Hij laat zijn film Tussen 10 en 12 zien.

Handen- en voetencommunicatie

Op vrijdag 21 augustus vindt Pleinbioscoop Meets Deaf Culture plaats. De communicatie tussen doven en slechthorenden en de ontmoeting met horende mensen staan centraal.

Vorig jaar

In 2014 was het slecht weer op veel avonden. Hierdoor trok de bioscoop minder bezoekers dan de organisatie had gehoopt. In 2013 bezochten dagelijks gemiddeld zo’n 2000 man het plein tegen 900 vorig jaar.

Reageer op artikel:
Vakantietip: de Pleinbioscoop
Sluiten